Всички наши superfit продукти са тествани както химически, така и физически много преди производството. Първо, ние тестваме материалите в първоначалното им състояние и след това отново, когато са обработени в част от обувките. Ние гарантираме, че тези тестове се извършват в Европа, в независими лаборатории в Германия, за да бъдем по-точни. За да гарантираме, че доставяме отлично качество още от самото начало, във всички наши производствени съоръжения има качествени техници на място.

Нашият отдел за контрол на качеството в Грац тества нашите обувки за всякакви летливи химикали и вредни вещества. Разполагаме със собствена тестова лаборатория, в която се тества механичното напрежение на всички материали, използвани в нашите обувки. Само материали, които преминат тези тестове, впоследствие се използват в производството на обувките superfit.

Спазване на контрола за качество
Спазването на физическите и химичните ограничения е един от най-важните крайъгълни камъни на нашия контрол на качеството. Освен законовите изисквания, имаме строг RSL (списък с ограничени вещества) за изключване на вещества от нашите обувки, които са канцерогенни или вредни за здравето или околната среда. За да гарантираме тези изисквания, ние непрекъснато извършваме следните стъпки за контрол на качеството:

- ние работим изключително с доставчици, които спазват законовите и нашите собствени изисквания (RSL),
- всеки сезон се изготвят нови протоколи от тестове от нашите доставчици с акредитирани лаборатории,
- ние също извършваме проверки на място с независими международни институти за тестване.

Тествано от експерти
Но самите деца също тестват нашите обувки. Ние работим с избрани училища и детски ясли, където децата редовно тестват нашите обувки според показатели за качество, като например колко добре се плъзгат, височина на подметката, размер, как се движат, комфорт при носене и издръжливост.