PU директна подметка
Производството на обувки е истинско майсторство. Но в нашето собствено производство решихме да използваме директна подплата с PU (полиуретан) без използване на лепила. Така производството е високо автоматизирано, устойчиво и много ефективно.

Директна подметка означава, че подметката се инжектира директно във формата на подметката и се свързва с горната част на обувката. Предимствата за детските крачета са, че подложката може директно да се интегрира във формата на обувката, а материалът е лек като перце поради изключително ниската си плътност. Освен това обувките с директна подметка са по-здрави, тъй като не се използва лепило, което често се смята за „слабото място“ на обувката. PU директната подметка гарантира, че обувките са изключително меки, гъвкави и леки и осигуряват на децата най-добрия комфорт при носене.

Технология GORE-TEX
Друга технология, която се използва в производството на нашите обувки е използването на различни GORE-TEX мембрани.

През 1969 г. технологията GORE-TEX революционизира международния пазар на открито и оттогава с право е пазарен лидер в този сектор. От този момент нататък стана възможно да се произвеждат дишащи и същевременно напълно водоустойчиви дрехи и обувки. Но това развитие не е важно само за големите авантюристи и планинари. И за децата, които обичат да играят навън при всякакви метеорологични условия, GORE-TEX беше благословия. Superfit разпозна това веднага и вече 25 години е партньор на системата, разработена от WL Gore, която все още отговаря на нуждите на детските крака. Краката на малките деца вече имат точно толкова потни жлези, колкото тези на възрастни, но върху много по-малка повърхност. Ето защо е още по-важно детските обувки да са снабдени с едновременно дишаща и водопоглъщаща подплата.

Мембраната GORE-TEX съдържа микроскопично малки пори. Те са 20 000 пъти по-малки от водна капка, но 700 пъти по-големи от молекулите на водната пара. Това означава, че не влиза вода отвън, но влагата от краката може да излезе от обувката през порите. Това е голямото предимство пред безспорно водоустойчивите гумени ботуши. GORE-TEX обувките регулират температурата и отделянето на влага, така че детето да има приятно, сухо усещане в обувките. Точно като superfit, GORE-TEX извършва редовни проверки за контрол на качеството. Обувките, които са оборудвани с GORE-TEX, са подходящи за ежедневна употреба, както и са отлични за разходки, пътуване или забавление на детската площадка.