Какви видове кожа се използват в superfit детските обувки?
Има причина кожата да има голямо предимство при производството на обувки. Материята е едновременно дишаща и еластична, гъвкава, издръжлива и запазва формата си. Накратко: идеална е за специалните нужди на децата. Кожата има допълнителни предимства: тя абсорбира телесната влага и предпазва външната влага.

Има много видове кожа, които се различават по свойствата си в зависимост от изискванията:

Напа кожа (гладка кожа)
Кожата Napa е много дишаща, еластична, гъвкава и издръжлива. Абсорбира телесната влага и предпазва външната влага. За целта зърнестата страна на кожата се обработва. Терминът напа кожа първоначално е бил използван само за описание на кожа, използвана за ръкавици или дрехи и е била известна със своята особена мекота. Днес обаче това е общ термин за особено еластична, гладка кожа от всички видове животни и за всякакви цели.

Набук и велурена кожа (велурена кожа)
При набуковата кожа всичко зависи от зърнестата страна на кожата. Тази зърнеста страна е леко полирана и това ѝ придава кадифен характер. Той е особено фин и висококачествен, но и по-податлив на замърсяване. Ако се използва контактната страна, т.е. страната, която е обърната към тялото, тогава това е велурена кожа. Тук не се вижда шарка на зърна. Моля, обърнете внимание: велурената кожа обикновено се нарича също еленова кожа. Този термин обаче е подвеждащ, тъй като се отнася само за животни, които живеят в дивата природа, като лосове, елени или сърни.