+VIOS/съвети за грижа за необработени обувки
Нашите обувки superfit +VIOS са произведени от изключително необработена кожа. Кожата е напълно без тежки метали и изкуствени покрития. Най-строгите проверки и фактът, че дизайните са произведени в Европа, ни позволяват да гарантираме най-високите стандарти за качество. Преди всичко ние наблягаме особено на безопасното използване на химикали и висококачествената изработка – така че краката на децата да са напълно защитени.

Качествените характеристики на естествената кожа като индивидуални цветови разлики или леки гънки подчертават нейната индивидуалност. Ако кожата се замърси или навлажни, най-добре е да я почистите с влажна кърпа. След това оставете обувките да изсъхнат на стайна температура. Не използваме никакви синтетични покрития.

Ремонти
За да отдадем справедливост на нашата философия за устойчивост на всички нива, ние правим всичко възможно, за да направим обувките +VIOS годни за носене възможно най-дълго. Биологично разградимите връзки за обувки, направени от Tencel TM , например, могат да бъдат изключени.

По същия начин всички стелки с подплата от растително дъбена кожа могат да бъдат отстранени от обувките и заменени с нови стелки. Това удължава живота на обувката.

Малки части, като капси, също могат да бъдат заменени или дори поправени, ако не са твърде силно повредени.

Ако с течение на времето прекрасната горна част от растително дъбена кожа загуби своя блясък, ние приемаме това като добър знак. Това показва, че обувките се носят и обичат! Но това в никакъв случай не означава, че трябва да смените обувките си. С малко вакса за обувки кожата може просто да се излъска, докато отново засияе със стария си блясък – като нова!