Възрастните веднага забелязват кога една обувка пасва по размер. Децата, от друга страна, почти нямат чувство за натиск в ранните си години и следователно обикновено не усещат дали обувките стоят правилно или не. Преди всичко крачетата на децата са все още меки и пластични и се адаптират към обувката. Ето защо е важно да измервате краката на децата редовно, за да определите правилния размер, преди да купите обувки.   

Подходящият размер обувки за моето дете   
Детските крака растат изключително бързо. На възраст между три и шест години краката на децата растат средно с два до три номера на обувките годишно. Докато децата достигнат училищна възраст, те все още нарастват с един до два размера за същия период. Ето защо е още по-важно да проверявате детските крака в началото на всеки 6 до 8 седмици, а по-късно на всеки 4 до 6 месеца. Има различни начини за определяне на правилния размер.   

1. Калкулаторът за размер на обувките   
В нашия онлайн магазин ще намерите нашия калкулатор за размер на обувките superfit. С него можете бързо да определите размера обувки на вашето дете онлайн и с малко усилия.   

Калкулатор с размери   
 

Таблица с размери


2. Поставете крака върху стелката   
Голяма част от обувките в колекцията superfit имат подвижни стелки с "перфектно пасваща линия". Това е маркировка, която помага да се определи или провери правилният размер обувки за вашето дете.   

За да има достатъчно място за движение и израстване на крака, пръстите трябва да достигат поне до долната линия и да не се простират по-далеч от горната линия, когато кракът е поставен върху стелката. Линията "perfect" показва оптималния размер.   

Маркировките също помагат при редовни проверки на размера и показват кога е необходима следващата покупка на обувки. Това трябва да стане, когато пръстите на краката достигнат горната линия.   

3. Шаблонът за измерване   
Освен това всеки пакет обувки superfit съдържа шаблон за измерване на детски крачета. Това е добра помощ при определянето на правилния размер обувки за вашите деца.   

4. Специализиран персонал   
Търговците на обувки са специализирани в детските крака. За по-голяма сигурност можете да ги накарате да измерят точно краката на вашето дете. Специалистите по детски обувки имат опит в определянето на размера на обувките на вашето дете и могат да ви посъветват. Това важи и за подходящи superfit обувки.   

Място за свобода на движение в обувката   
След като определите размера на обувката, размерът трябва да се провери отново със самата обувка.   

След като децата са изминали няколко метра с новите си обувки, най-добре е да проверите дали кракът е в обувката, като я опипате. За да направите това, детето ви трябва да стои здраво на двата крака, докато вие опипвате с ръцете си отзад напред. Това ще ви помогне да определите дали обувката стои добре.   

С помощта на подвижната стелка можете също така да проверите отново дължината, като използвате "линията за идеално прилягане".   

Моля, уверете се, че детето не свива пръстите на краката си. С правилния размер нищо не пречи на новото superfit забавление!   

Tаблица с размери на superfit   
Тези дължини на стъпалото (мм) съответстват на следните размери обувки superfit.