WMS е знак за качество на Германския институт за обувки за проверени детски обувки и измерване на детски крака и не означава нищо повече от „W eit“ (широк), „M ittel“ (среден) и „S chmal“ (тесен). Трите различни ширини отговарят на формите на детските крака. Ако, като нас в superfit, производителят използва WMS стандарти, тогава те ще осигурят оптимално прилягане за краката на почти всяко дете. Това е така, защото обувките не се предлагат само в различни дължини, но и в различни ширини.

WMS -системата означава висококачествени обувки за бебета и деца, които подпомагат естественото развитие на детските крака. Никакви добри обувки не могат да бъдат твърде къси или прекалено дълги, нито твърде тесни или твърде широки. За да можете да оборудвате възможно най-много детски крака с оптимално прилягане, има обувки с ширина W за деца с широки крака, с ширина M – идеалната ширина за повечето деца – както и с ширина S, за деца с тесни стъпала.

За измерване на ширината на крака има специален измервателен уред WMS. Повечето търговци на дребно на обувки, които предлагат WMS обувки, имат това устройство в магазините си за обувки. Измерванията на ширината на това устройство са специално адаптирани към WMS обувки. Ако обаче не се използва лицензиран WMS измервателен уред, могат да възникнат несъответствия.

Ние от superfit произвеждаме всички наши обувки в съответствие с указанията на WMS, но тъй като обувките със средна ширина са най-популярни, по-голямата част от нашата колекция се произвежда в тази ширина. Но ние, разбира се, произвеждаме и обувки с други ширини.