Първият чифт обувки – кога и какво е важно
Първият чифт обувки бележи нова страница в живота на вашето дете. Сега те наистина са готови да се впуснат в приключения и да изследват света. Но кога е подходящият момент за първите им обувки?

Няма обща възраст за това. По същество: малките крачета се нуждаят преди всичко от свобода на движение и трябва да бъдат подпомагани в развитието си. Така че, като начало, позволете на детето си да стои и ходи босо или по (противохлъзгащи) чорапи възможно най-дълго, защото така сухожилията и мускулите ще се развият по възможно най-естествения начин.

Веднага щом малките направят първите си стабилни стъпки и започнат да се чувстват достатъчно сигурни, за да искат да започнат да се разхождат навън, трябва да им вземете първите обувки за малко дете. Преди всичко обувките предпазват от мокро, студ, мръсотия и наранявания.

Детските крака не са просто малки версии на тези на възрастни. Специалното прилягане, гениалната технология и висококачествените материали са от съществено значение за детските обувки. Освен това при обувките за малко дете е важна гъвкавата подметка, която поддържа движението на крака. Външните материали трябва да са меки, гъвкави и дишащи, за да се гарантира регулиран пренос на влага. Краката на децата имат също толкова потни жлези, колкото краката на възрастните, но върху много по-малка повърхност. Освен това обувката трябва да осигурява достатъчна опора, за да помогне при първите им стъпки в големия, широк свят. Следователно отзад е леко повдигната при почти всички обувки за малко дете, за да осигури на детето сигурна опора и да защити краката и глезените му.